Питка с лютеница и Питка със сирене
Брашно колкото поеме (600-800гр)
1 кубче жива мая
1 с.л сол
1 с.л захар
3-4 с.л олио
300 мл. вода/ може да се използва и кисело мляко
1 яйце
сусам за поръсване- по желание
лютеница/сирене
Маята се разтваря във водата (хладка) добавя се и захарта и се оставя за няколко минути. Добавя се брашното и останалите съставки и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса за 30-40 мин. След което за питката с лютеница разделих на 3 тестото и разточих всяка топка, намазах с лютеница, завих на руло, което разрязах на малки парченца и наредих в тава. За питката със сирене си разделих на 3 тестото разточих всяка топка, поръсих със разрязах листа и оформих, като кифлички. И двете питки се оставят да втасат след като се наредят в тавата за около 20 мин. и се пекат на предварително загрята фурна на 200 гр. за 30-40мин. Преди да се пъхнат във фурната се мажат с яйце и се поръсват със семена по желание.
Здравейте! Добре дошли в света на един кулинар- аматьор. Приготвям всичко с удоволствие, като най-голямата ми страст и слабост са тестените изделия и по-специално- погачите. Няма нищо по-приятно от една домашно приготвена храна, споделена с любим човек! Преди година и половина открих моят начин на хранене, наричам така 90 дневната диета! Освен свалените килограми, подобрих културата си на хранене и разбрах, че човек може да е сит и да се наслаждава на храната, ядейки разделно!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар