Един типично гръцки специалитет. За първи път опитах у една приятелка и се влюбих в този вкус и аромата на канела и индийско орехче. Рецептата си я намерих в интернет и след един неуспешен опит, реших, че няма да правя втори път, но толкова ми се прияде, че реших да пробвам отново- и воала, получи се невероятно!
- 1 пакет макарони
- 500 кг кайма
- 100 г настърган кашкавал
- 5 с.л олио
- 1 глава лук
- 1 морков
- 500 г доматено пюре
- сол, черен пипер и риган
- настърган кашкавал
- 8 с.л. брашно
- 1 л прясно мляко/ вода (аз го приготвих с вода)
- 6 с.л. масло/ олио
- сол, индийско орехче, канела
Сварих си макароните в подсолена вода. За плънката си запържих лука и каймата и добавих доматеното пюре и нарязан на дребно морков, солта, черният пипер и ригана. Оставих го малко да изстине, докато приготвя соса(бешамел). Запържих си брашното и бавно започнах да добавям водата, леко хладка. добавих и подправките накрая. В намаслена тава изсипах половината макарони и добавих плънката след което наредих останалите макарони. Залях с бешамела и поръсих с кашкавал. Пекох за около 30 мин, на 180 градуса.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар