понеделник, 25 ноември 2013 г.

Содени питки с моркови и розмарин, от типово брашно. Страшно ароматни и вкусни!






Какво по-хубаво от прекрасният аромат на хлебчета с розмарин, който се носи из къщата през студените зимни дни. Ароматните вечери създават уют, топлина и насладата от вкусната храна става все по-голяма.... Особено в комбинация с чаша червено винце ммм :)

Днес реших, да направя содена питка, но се замислих как точно да я приготвя за да е нещо по-различно и да изненадам половинката. Докато приготвях морковите за салатата ми хрумна идеята за едно морковени хлебчета с розмарин. Е няма такъв аромат и такъв страхотен вкус, силно препоръчвам да опитате тези толкова лесни питчици.

4 ч.ч брашно
200 гр. кисело мляко
4 моркова
1 с.л сода за хляб
1 с.л сол
3 с.л олио
1 с.л розмарин
1 яйце

Смесих киселото мляко със содата да шупне, докато приготвя морковчетата. Добавих към млякото яйцето, розмарина, солта, олиото, морковите и брашното. Замесих меко тесто. Намазних си тавичката и наредих малките питчици. Пекох на 230 градуса (предварително загрята фурна) за около час. След като извадих напръсках с вода и покрих с кърпа за 15 мин. Поднесох с масло, шарена сол и салата от моркови ииии чаша винце, разбира се.
Приятна вечер мили приятели!

Няма коментари: