сряда, 20 ноември 2013 г.

Кумова пита

Това лято се омъжих за страхотният г-н Георгиев :)! 
Имахме най-красивата и весела сватба! Всичко беше такова, каквото сме си представяли в мечтите ! Щастие, любов, много веселие и танци. За свидетели, спътници и съветници,  в семеният живот, ние избрахме едни добри хора,хора  на които сме много благодарни, че прелетяха хиляди километри, за да ни уважат, отпразнуват и споделят, този така важен за нас момент.Ех, какъв купон беше само, притеснени, препотени и доста изплашени позирахме, играхме, смяхме се и заедно- четиримата изживяхме магията на сватбеният ден!
Тази питка сътворих, за да изкуша и съблазня Сиса и Дидо, когато отидохме да ги поканим да ни кумуват. Естествено се съгласиха! Щастливци сме имаме едни страхотни, близки и много обичани кумове!

1 кг брашно
1 мая Виво
 2 с.л захар
2 с.л сол
220 мл. прясно мляко
2 яйца
семена за поръсване
олио

Замесих си тестото  от посочените продукти. Като разтворих маята в млякото и захарта. Пресях си брашното направих кладенче добавих солта и яйцата(единият жълтък оставих за намазване ), добавих шупналата мая, олиото и месих, ли месих, до получаване на едно меко и въздушни тестице. Оставих го да втаса за около половин час, докато утрои обема си, лято беше и не съм чакала много. След това разточих и оформих нещо като цветенце. Оставих да втаса отново. През това време си направих тесто от вода и брашно за направата на фигурки, цветчета, топченца. И оставих въображението ми да твори- получи се една вкусна и красива питка! Гордея се с нея, но повече се гордея с Дидо и Силвия!





















Обичаме ви, мили ни приятели!

Няма коментари: